Borgmesterfrokosten 2014

2bmfr2014-2Et af D.A.K.’s  helt store arrangementer, Borgmesterfrokosten, der traditionen tro blev holdt på Hotel Hvide Hus den 3. juli, havde i år 120 begejstrede deltagere. Da en veloplagt toastmaster, Karin Færløv, bad alle tilrejsende fra USA om at rejse sig, fik vi alle syn for, at der var rigtig mange der havde taget den lange tur over Atlanten.

bmfr2014-1Efter præsident Jens Søndergaard, havde budt velkommen til alle de mange gæster, gik vi straks i gang med sild og snaps, der altid er en sikker vinder på menuen.

Så blev det tid for udnævnelsen af ”Borgmester for en dag”. Her var der jo en stor nyhed , idet det var første gang vores nye borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, skulle aflevere nøgle og borgmesterkæde. Det klarede han med stor ekspertise, og manden der modtog den ærefulde titel var Peder Høy fra Californien som har oparbejdet og drevet en kæmpe kvægfarm. Han er også rigtig aktiv når det gælder om at fremme de dansk-amerikanske relationer.

Peder Høy får borgmesterkæden af Thomas Kastrup-Larsen
Peder Høy får borgmesterkæden af Thomas Kastrup-Larsen

Efter hovedretten, der igen i år var en velforsynet buffet, med mange gode retter, var blevet nydt, var det ”Talen for Amerika” der stod på programmet. Det var den tidligere præsident for Rebildselskabet, Karl Nielsen, der skulle holde den. Han tog udgangspunkt i sit eget liv, som han fortalte levende og med megen humor om. Denne tale blev flere gange afbrudt af megen latter fra tilhørerne.

Så stod den på kaffe og flødeskumslagkage. Og så kunne maven heller ikke klare mere.

Borgmesterkæden
Borgmesterkæden

Til sidst fortalte den nye borgmester, Peder Høy, om hvordan han havde erobret Amerika, og det var bestemt ikke mindre morsomt end den tidligere taler. En god borgmester vi har fået – desværre ville han ikke love lavere skatter.

Efter en kort afslutning ved præsidenten, blev scenen overladt til præsidenten for The Majors Club, Peter Ørum, der atter, med stor ekspertise fik den nye og gamle borgmester til sammen at plante et flot birketræ. Han fik også tid til at overrække en check til D.A.K. og var til afslutning vært ved en reception på hotellets terrasse.

Et herligt arrangement var forbi.

Den nye borgmester får mange gratulationer
Den nye borgmester får mange gratulationer
bmfr2014-6
Træplantning

 

Tekst og foto: Flemming Pedersen