Mayors Club

stellasbomarke

Danish – American Mayors Club

    Aalborg   Danmark 

Siden 1928 har Dansk- Amerikansk- Klub, Aalborg, udvalgt en Dansk-Amerikaner til at være BORGMESTER FOR EN DAG i Aalborg.

Valget er hvert år faldet på en person, der efter Dansk-Amerikansk Klubs mening har medvirket til at styrke det gode forhold mellem Danmark og Amerika.

Da Tom Paulsen i 1991 fik æren af at blive udnævnt til Borgmester for en dag, fik han den ide, at ” tidligere Borgmestre ” skulle danne en Klub, for hvert år, at vise anerkendelse til DAK for den udviste ære.

I 1992, som var året, hvor Aalborg By fejrede sit 2 x 650 års jubilæum, gik nogle af de tidligere “Borgmestre” sammen og donerede et bøgetræ til Aalborg By i Dansk Amerikansk Klub´s, Aalborgs navn.

Vi fik tilladelse af Stadsgartner Børge Clausen til at plante træet i Kildeparken i Aalborg. Det skete ved en lille planteceremoni, hvor daværende Borgmester Kaj Kjær modtog træet på byens vegne.

Skilt i plænen
Skilt i plænen

Danish-  American Mayors Club blev startet og vi er stolte over at have fået tilladelse til at kalde plantestedet  BORGMESTERLUNDEN.

Hvert år siden har vor klub plantet et bøgetræ og vi agter at plante et træ hvert år fremover.

I 1997 donerede medlemmerne af Mayors Club en teaktræs-pæl med navneskilte på medlemmerne og en bænk til Aalborg By. Pælen og bænken er placeret i Borgmesterlunden. På toppen af pælen er et bronzeskilt med følgende indskrift:

Borgmesterpælen
Borgmesterpælen

“Her i Borgmesterlunden har Danish American Mayors Club hvert år siden 1992 plantet et bøgetræ som gave til Aalborg By i anerkendelse af at Dansk Amerikansk Klub, Aalborg, siden 1928 har udnævnt en Dansk-Amerikaner til Borgmester for en dag”

Det første job den udnævnte Mayor får, er at plante sit bøgetræ. Hans eller hendes navneskilt vil derefter blive monteret på pælen.

Træplantningen foregår hvert år den tredie juli umiddelbart efter Dansk Amerikansk Klubs Borgmesterfrokost.

Borgmesterlunden
Borgmesterlunden

BOARDMEMBERS

  • President:                     Linda Steffensen, Ilinois
  • Vice-Precident:          Anne Lise Sawkins, Minnesota
  • Vice-Præsident:         Kaj Kjær, Aalborg