Sommerudflugt 2015

EFTERFORSKNINGSBORINGEN ”VENDSYSSEL – 1

” Årets sommerudflugt startede med et besøg på TOTAL, NORDSØFONDENS EFTERFORSKNINGSBORING, ”VENDSYSSEL – 1”, hvor man undersøger forekomsterne af SKIFERGAS.

P1250771Besøget var delt op i en informationsdel, hvor TOTAL, NORDSØFONDEN fortalte og beskrev aktiviteterne i projektet og projektets fremtid. Herefter et besøg på borestedet og det omfattende praktiske og tekniske arbejdssted, hvor vi fik at høre om, hvordan det praktiske arbejde er skruet sammen.

Vi var en flok på ca. 29, som mødtes ved afkørsel 14 på Frederikshavnsmotorvejen, og havde samkørsel til Tryvej 199, hvor Total og Nordsøfonden har informationscenter.

DSCN3682Preben Nielsen gav os en god gennemgang af undergrund og skiferlag. Han fortalte om boreteknik, sikkerhed og risiko.

Prøveboringen i Dybvad er på nuværende tidspunkt nede i 700 meter, man skal for at finde skifergas ned i 4 km dybde. Prøveboringen skulle være færdig i august måned. Man ved på nuværende tidspunkt endnu ikke om der findes gas. Hvis det er tilfældet, skal der laves en ny miljøgodkendelse, hvilket kan tage et år. Hvornår man kan udnytte forekomsten ligger år ud i fremtiden.

DSCN3681Spørgelysten var stor fra deltagerne og jeg tror alle fik svar på deres spørgsmål.

Vi kørte herefter ud til prøveboringsstedet, hvor der arbejdes i døgndrift, hvor de sidste spørgsmål blev besvaret.

Turen gik herefter gennem det dejlige nordjyske landskab til St. Faldt, hvor Tove ventede med lækker mad.

DSCN3685Efter maden gik flere en tur i det bakkede terræn, hvor der på toppen er en flot udsigt over Kattegat med Læsø i horisonten. Kaffen blev nydt i haven med hjemmebagt kage.

Tak for en fin og udbytterig udflugt.

Susanne Skov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 8 = 2